Back to All Events

Artist's Call - Stay tuned - keep connected - Museum Belvédère


  • Museum Belvédère Heerenveen Netherlands (map)

'Artist's Call' - unieke verkoopexpositie

stay tuned – keep connected

19 november 2020 t/m 31 december 2020

Het museum kan weer open! En dat vieren we met een unieke verkoopexpositie! In deze tijd - waarin persoonlijk contact wordt beperkt - initieerde Museum Belvédère het bijzondere project Artist’s Call. Kunstenaars die aan het museum verbonden zijn, kregen een paneeltje op het formaat van een mobiele telefoon, met het verzoek dat te bewerken. De resultaten zijn straks in het museum te bekijken en de paneeltjes zijn te koop.

Met het project wil Museum Belvédère – juist in deze tijden van onzekerheid – de heilzame betekenis van beeldende kunst benadrukken en inspelen op de goede relaties tussen kunstenaars, museum en publiek.

Het project Artist’s Call verwijst uiteraard naar ons dagelijks gebruik van de mobiele telefoon - het eigentijdse communicatiemiddel dat ons met de ander en de wereld verbindt - maar ook naar het eeuwenoude gebruik van bidprentjes, talismannen, voorouderbeeldjes en dergelijke.

Die voorwerpen hebben als doel om de dragers ervan te beschermen of in contact te brengen met gene zijde of het hogere. In deze periode van afstand-tot-elkaar, krijgen al die aspecten een nieuwe lading. Museum Belvédère heeft bewust gekozen voor het formaat waar onze hand zo vertrouwd mee is, maar heeft de kunstenaars verder volledige vrijheid gegeven. Dit heeft een bijzondere reeks kunstwerkjes opgeleverd die ieder op hun eigen wijze aanzetten tot kijken en overpeinzen, die schoonheid en troost bieden en die als een moderne talisman gekoesterd en gedragen kunnen worden.

De kunstwerkjes zijn te koop in Museum Belvédère voor 160 euro per stuk. De panelen zijn 14 x 7 centimeter.

Alle inzendingen zijn te zien op de website: www.museumbelvedere.nl

artist's Call