Back to All Events

Galerie Grote Markt


  • Marianne Brouwer - Schilderijen Grote markt Groningen Netherlands (map)

Sikkom en Vindicat openen een pop-galerie aan de Grote Markt

‘Jarenlang tuurde je in een holle, donkere leegte als je iets probeerde te zien door de grote ramen van het Vindicatgebouw aan de Grote Markt, maar… dat is niet meer zo! De ruimte is maandagavond omgetoverd tot expositieruimte voor jonge talentvolle kunstenaars uit Stad, een project waarvoor Sikkom en Vindicat de handen ineen hebben geslagen.

Aan de voorzijde van sociëteit Mutua Fides schitteren momenteel de kleurrijke kunstwerken van Marianne Brouwer (27). Stuk voor stuk schilderijen waarvoor de mooiste plekjes van Groningen als decor dienden: de Noorderhaven, Reitdiep en het Stadspark, bijvoorbeeld. “Ik zoek de grens op tussen herkenbaarheid en abstractie”, vertelt Marianne over haar werk. Trots: ‘Dat mijn schilderijen nu op zo’n mooie plek in Groningen hangen, dat is gewoon heel leuk.’

‘‘80 kunstenaars meldden zich aan, waarvan er acht zijn uitgekozen door een jury van onder andere: Dirk Nijdam (directeur, Forum Groningen), Jetske Joman van der Heide (specialist hedendaagse kunst, Christie’s) en Sue-an van de Zijpp (conservator hedendaagse kunst en design, Groninger Museum). De winnaars zullen ieder, met twee kunstenaars tegelijk, een kwartaal voor de ramen van het Mutua Fides aan de Grote Markt te zien zijn.

https://www.sikkom.nl/vindicat-en-sikkom-presenteren-galerie-grote-markt-dikke-kunst-vanaf-nu-te-bewonderen/

https://www.oogtv.nl/2021/06/vindicat-en-sikkom-openen-galerie-grote-markt/

Foto: Lidian Boelens

Earlier Event: December 5
Salon op uitnodiging - K38 Roden