Over Marianne Brouwer

Geboren in Buitenpost in 1993. Afgestudeerd aan kunstacademie Minerva te Groningen in 2016. Wonend en werkend als beeldend kunstenaar in Groningen. 

Beschikbaar voor projecten, workshops, schilderijen in opdracht en exposities. Ook zijn de schilderijen te koop, een aantal is te zien bij galerie Ann’s Art in Groningen, de rest is te bekijken op afspraak in mijn atelier.

Neem gerust contact met me op voor meer informatie, bezichtiging of prijzen! Bereikbaar via onderstaand contactformulier.

Mailen of bellen kan ook: mjr.brouwer@gmail.com / 06-11504571

 

 

 

 

Over de schilderijen

‘kleur is de verwondering van het licht’

- Marc van Halsendaele (1921-2006), Vlaamse dichter

 

De stad met al haar levendigheid vormt de belangrijkste inspiratiebron voor de schilderijen. Er wordt geschilderd vanuit de directe waarneming, waarbij de confrontatie met de complexiteit en dynamiek van de scene belangrijk is. Ritmische structuren, kleur en beweging, zoals ze daar op het moment van schilderen zijn, vormen de leidraad voor het werk. Ook wordt er vaker op dezelfde plek geschilderd om het moment te vangen en de veranderlijkheid hiervan te benadrukken.

In de schilderijen is er aandacht voor de materialiteit van de verf, er is een duidelijk handschrift en een schetsmatige en intuïtieve manier van schilderen wordt toegepast. Daarnaast wekken de schilderijen een beleving van ruimte op: er zit diepte in het beeld, een hoog standpunt, weglopende diagonale wegen en een hoge horizon.

Er wordt snel buiten geschilderd, details worden in grove streken neergezet. Dit ‘en plein air’ schilderen heeft invloeden vanuit het impressionisme, de Groningse Ploeg schilders, maar ook bijvoorbeeld van Chaïm Soutine. Schilderen vanuit een hoog standpunt in combinatie met het weglaten van details geeft een overzichtsblik over het afgebeelde en neemt de toeschouwer mee in een subjectieve beleving van kleur en ruimte.

Naam *
Naam
 
 

Krijg een kijkje achter de schermen op instagram: @mariannebrouwer.nl